Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

η...εύκολη...μους σοκολάτας!



Θα χρειαστεί να βγείτε μέχρι το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σας και να προμηθευτείτε τα εξής :


  • 1 κουτί φυτική σαντιγύ (το κουτί είναι πράσινο με άσπρο και έχει κορνέ ζωγραφισμένο, συνήθως το βρίσκω μαζί με τις κρέμες γάλακτος)  http://www.torre.gr/images/products/cream-vegicream-l.png
  • 1 σακουλάκι άχνη
  • 1 σακουλάκι κακάο
  • καρυδάκι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Η εκτέλεση είναι πάρα πολύ απλή και γρήγορη!

Φροντίστε η σαντιγύ να είναι κρύα πριν τη χρησιμοποιήσετε. 
Ρίχνετε το περιεχόμενο του κουτιού σε λεκάνη και χτυπάτε με το μίξερ όση ώρα χρειαστεί μέχρι να πήξει τελείως, θα το καταλάβετε (γύρω στο 10λεπτο)
Στη συνέχεια προσθέστε άχνη κατα βούληση (δηλαδή μετράτε με κουταλιές της σούπας). Το κατα βούληση το λέω γιατί σε άλλους αρέσει πολύ γλυκό (σε εμένα) ενώ άλλοι το προτιμούν πιο ουδέτερο (ο άνδρας μου). Δοκιμάζετε στο ενδιάμεσο μέχρι να σας ικανοποιήσει η γλύκα του. Αφού τελειώσετε το ανακάτεμα με την άχνη, στο τέλος προσθέστε και το κακάο εαν και εφόσον το θέλετε με γεύση σοκολάτα. Πάλι θα πω κατα βούληση, ανάλογα πόσο σκούρο και έντονο στη γεύση σας αρέσει. Εαν θέλετε προσθέτετε και καρυδάκι ψιλοκομμένο και ανακατεύετε με κουτάλι.
Είτε το βάζετε σε μπωλ σε ατομικές μερίδες, είτε το παγώνετε όλο μαζί και το γαρνίρετε με φρούτα, με παγωτό, σκέτο, με γλυκό του κουταλιού, αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη!

Εναλλακτικά προτείνω γεύση μόκα η οποία μπορεί να γίνει αν αντί για κακάο προσθέσετε νεσκαφε σε σκόνη όμως. Αν έχετε σε κόκκους κοπανήστε τους στο γουδί να γίνουν σκόνη. Προσέξτε, μη βάλετε πολύ γιατί θα πικρίσει!

Καλή σοκολατοεπιτυχία!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου