Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Κέικ με άρωμα πορτοκάλι


Υλικά


  • 1 βιτάμ (σε θερμοκρασία δωματίου απαραιτήτως)
  • 3 αυγά
  • 2 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι ανακαταμένο με 1 κ.γ. bakin powder
  • 1 φλυτζ. τσαγιού γάλα και χυμό 1 πορτοκαλιού στυμμένου (στύψτε πρώτα το πορτοκάλι στο φλυτζάνι και μετά γεμίστε με γάλα όσο πάρει)
  • ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
  • 1 φλυτζ. τσαγιού καρύδι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση

Χτυπάω τα ασπράδια μαρέγκα και τα αφήνω στην άκρη.
Χτυπάω το βούτυρο να γίνει κρέμα απαλή. Προσθέτω τη ζάχαρη και ανακατεύω. Συνεχίζω με τους κρόκους και το γάλα-πορτοκάλι. Χτυπάω πολύ καλά, να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
Προσθέτω το αλεύρι σιγά σιγά (εγώ στην αρχή χρησιμοποιώ κουτάλι και μετά μίξερ για να μη γίνουν όλα άσπρα) και στο τέλος την μαρέγκα. Όσο πιο πολύ το χτυπάμε με το μίξερ, τόσο πιο αφράτο γίνεται. Τώρα αν θέλουμε προσθέτουμε και τα καρύδια.
Στο τέλος λαδώνω καλά την φόρμα σιλικόνης, ρίχνω το μείγμα μέσα, και ψήνω στους 180 βαθμούς στην πιο χαμηλή θέση (να μην ακουμπάει κάτω, στη σχάρα). Η συνολική ώρα ψησίματος δεν ξεπερνάει τα 55-60'. Δοκιμάζω με οδοντογλυφίδα να δω αν ψήθηκε απο μέσα.
Μόλις γίνει το βγάζω απο το φούρνο, αφήνω να φύγει η πρώτη κάψα και το σκεπάζω μέσα στη φόρμα να κρατήσει την υγρασία του. Μετά απο πολλές ώρες και αφού έχει κρυώσει καλά καλά, αρχίζω να ξετυλίγω τη φόρμα και να βγάζω το κέικ.

Que tenga suerte!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου