Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Μια καταπληκτική μους σοκολά


Υλικά (για 6 μερίδες)
  • 4 μεγάλοι κρόκοι αυγών
  • 4 κ.σ ζάχαρη
  • 2 φλ.τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 250γρ κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν-μαρί
  • λίγη βανίλια για άρωμα (είτε σε υγρή μορφή είτε σε σκόνη)
Εκτέλεση

Πρώτα απο όλα έχω ετοιμάσει την κουβερτούρα μου σε μπεν-μαρί.
Σε μεσαία κατσαρόλα ανακατεύω τους κρόκους με τις 2 κ.σ ζάχαρη και 3/4 φλυτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν και να δέσουν(για 3-4 λεπτά) ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ ΒΡΑΣΙΜΟ.
Κατεβάζω απο τη φωτιά και ρίχνω τη λιωμένη κουβερτούρα στο μείγμα και την βανίλια. Ανακατεύω πολύ καλά να ομογενοποιηθεί τελείως το μείγμα. Το αδειάζω σε μπωλ, το σκεπάζω και το βάζω στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει τελείως.
Όταν έχει κρυώσει για τα καλά, ανακατεύω με το μίξερ την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με τις 2 κ.σ ζάχαρη εως ότου γίνει σαντιγύ.
Ανακατεύω το 1/3 της σαντιγύ στο μείγμα της σοκολάτας και στη συνέχεια προσθέτω και την υπόλοιπη ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
Σερβίρω σε 6 μπωλ ή σε ποτήρια κοκτέιλ και διατηρώ στο ψυγείο για 3 ημέρες.
Βγάζω απο το ψυγείο λίγη ώρα πριν το σερβίρισμα να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Tip: προσωπικά επειδή μου αρέσουν πολύ οι ξηροί καρποί, ρίχνω μερικά φουντούκια στο μπλέντερ και πασπαλίζω τη δική μου μερίδα!

Καλή σας επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου