Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Μαντλέν με λεμόνι


Υλικά
  •  200 γρ. αλεύρι 
  • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο (προσοχή να μην καίει)
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  •  5 αβγά ·
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  •  1/2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύοντας με τη σπάτουλα. Συνεχίζω με το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύω απαλά.
Στο τέλος προσθέτω το βούτυρο και συνεχίζω το ανακάτεμα με τη σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά.. Σκεπάζω το μπωλ με ζελατίνα και αφήνω στο ψυγείο για 6 ώρες.
Το κλασσικό σχέδιο για τις μαντλέν είναι η αχιβάδα, αν έχετε ταψί με σχέδιο αχιβάδα βουτυρώνετε τις θήκες και τις αλευρώνετε για να μη κολλήσει. Διαφορετικά σε θήκες σιλικόνης ή ακόμα και σε θήκες για μάφινς.
Η συνταγή λέει για ψήσιμο στους 170 βαθμούς για 12-15'. Εγω προσωπικά που το δοκίμασα δεν ψήθηκαν σε αυτή τη θερμοκράσία οπότε στα 12' ανέβασα το φούρνο στους 180βαθμούς και ψήθηκαν σε άλλα 10λεπτά περίπου.
Σερβίρεται με καφέ και τσάί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου