Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Κεράσι - Γλυκό του κουταλιού

 Το ιδανικό είναι να γίνει με πετροκέρασα!

Αναλογίες

  • 2 κιλά πετροκέρασα 
  • 1μιση κιλό ζάχαρη
  • 1 μεγάλο λεμόνι τον χυμό του
  • αρμπαρόριζα (προαιρετικά)


Εκτέλεση

1. ξεκουκουτσιάζω προσεχτικά τα κεράσια μέσα σε ταψάκι για να μαζέψω το ζουμάκι τους

2. σε μεγάλη βαθιά κατσαρόλα βάζω εναλλάξ μία στρώση κεράσια, μία στρώση ζάχαρη. Προσθέτω το ζουμί τους, καπακώνω και αφήνω για μια νύχτα.

3. επόμενη μέρα σε μέτρια φωτιά και ανεβάζω σταδιακά. Με το βράσιμο ανακατεύω προσεχτικά και ξαφρίζω. Βράζω για 10 λεπτά. Κατεβάζω απο την φωτιά και αφήνω για 24ώρες SOS θυμάμαι να σκεπάσω με πετσέτα για να αποφύγω την  υγρασία. Ανακινώ την κατσαρόλα για να μπει το σιρόπι στα κεράσια και να φουσκώσουν.

4. την επόμενη μέρα αφαιρώ τα κεράσια απο το σιρόπι με τρυπητή κουτάλα, και ξεκινάω το δέσιμο του σιροπιού. Έαν έχω θερμόμετρο, στους 104 βαθμούς κελσίου. Αλλιώς εμπειρικά. Στο τέλος προσθέτω τα κεράσια, το λεμόνι και την αρμπαρόριζα. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου