Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Η συνταγή του...μπαμπά

Ε λοιπόν πριν τον φτιάξω ούτε που είχα φάει ποτέ μπαμπα! Τελικά όμως αποδείχτηκε πολύ καλό το γλυκό, απο τα σχόλια όσων το δοκιμάσανε (εννοείται και ο αδελφούλης μου συγκαταλέγεται σε αυτούς). Γι ' αυτό σας παραθέτω τη συνταγή την οποία απέκτησα απο την ξαδέλφη μας τη Χρύσα απο τη Δράμα. ΠΡΟΣΟΧΗ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΟΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΤΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. Εγώ έκανα το λάθος και τον ξεκίνησα για κέρασμα (περίμενα κόσμο) αλλά στην πορεία έμαθα οτι πρέπει να μείνει όλο το βράδυ στο ψυγείο και.....τελικά μας έσωσε το ζαχαροπλαστείο!!!!

Υλικά για το κέικ
  • 6 αυγά
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
Εκτέλεση

Τα χτυπάω όλα μαζί στο μίξερ και ρίχνω το μείγμα σε φόρμα του κέικ. Ψήνω στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. (κλασσικά δοκιμάζω με οδοντογλυφίδα όπως στο κέικ). Μόλις το βγάζω απο το φούρνο το περιχύνω με 1 ποτήρι κρύο νερό και απο πάνω ρίχνω το ζεστό σιρόπι που μόλις έχω φτιάξει και τ'αφήνω στην άκρη. Όταν κρύώσει το βάζω στο ψυγείο και το αφήνω και όλο το βράδυ αν μπορώ. Την επόμενη μέρα ή μετά απο αρκετές ώρες βγάζω το κέικ απο το ψυγείο και γυρίζω τη φόρμα σε πιατέλα. Όταν θα το χτυπήσω ελαφρά θα πέσει μόνο του. Το πριονίζω με μεγάλο μαχαίρι κατά το ύψος του (το χωρίζω σε 2 μεγάλες φέτες). Αλοίφω ενδιάμεσα τη σαντιγύ και το ξανακαπακώνω - να γίνει σάντουιτς. Διατηρείται στο ψυγείο.

Υλικά για τη σαντιγύ
  • 1 κουτάκι φυτική σαντιγύ (αυτό το πράσινο κουτί με το χωνάκι παγωτού απ'έξω)
  • 1 φλ.τσαγιού άχνη
  • 1 βανίλια
Εκτέλεση

Χτυπάω κρύα τη σαντιγύ στο μίξερ να πήξει και προσθέτω την άχνη με τη βανίλια. συνεχίζω το ανακάτεμα να δέσει καλά. Τη βάζω στο ψυγείο.

Υλικά για το σιρόπι
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 κ.γλυκού λεμόνι
Εκτέλεση

Δένω το σιρόπι σε δυνατή φωτιά για μερικά λεπτά και προς το τέλος ρίχνω το λεμόνι για να μη ζαχαρώσει.

Αν θέλετε να κάνετε μπαμπαδάκια μικρά, υπολογίστε πως αυτή η συνταγή θα σας δώσει γύρω στα 20-22 κομμάτια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου