Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Κορμός



Υλικά

  • 500γρ μπισκότα μιράντα κομμένα στα 3
  • 1 βιτάμ
  • 3 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 100γρ άχνη
  • 80γρ κακάο
  • καρύδια ψιλοκκομμένα
  • κουβερτούρα 50-80γρ

Εκτέλεση

Χτυπάω τα ασπράδια μαρέγκα και τα αφήνω στην άκρη. Σε άλλο μπωλ χτυπάω το βιτάμ να γίνει αλοιφή.  Προσθέτω τους κρόκους, ανακατεύω και συνεχίζω με την άχνη. Χτυπάω καλά και προσθέτω το κακάο με τη βανίλια. Στο τέλος μπαίνει η μαρέγκα. Αν θέλω τώρα προσθέτω και καρύδι.
Χωρίζω περίπου το 1/4 της κρέμας σε άλλο μπωλ για την επάλειψη. Στην υπόλοιπη κρέμα που κράτησα, ρίχνω τα μπισκότα κομμένα στα 3 και τα ανακατεύω απαλά με το χέρι να πάει η κρέμα παντού. Σε δισκάκι ξεκινάω να χτίζω τον κορμό. Αφού τελειώσω με το χτίσιμο παίρνω σπάτουλα και ξεκινάω την επάλειψη με την υπόλοιπη κρέμα που είχα χωρίσει πριν.
Βάζω στην κατάψυξη να παγώσει λίγο. Αφού παγώσει, ετοιμάζω την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί.
Βγάζω τον κορμό απο την κατάψυξη και με πινέλο αλοίφω την λιωμένη κουβερτούρα.
Ξαναβάζω στην κατάψυξη. Σερβίρεται παγωμένο.

Σλουπρ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου