Υλικά
- 300ml κρέμα γάλακτος
- 200γρ. τυρί κρέμα
- 70γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- για κρέμα το αφήνω ως έχει
- για μόκα προσθέτω 1κ.γ εσπρέσσο (σε σκόνη)
- για φράουλα χτυπάω στο μπλέντερ λίγες φράουλες με λίγη ζάχαρη και προσθέτω (κατα βούληση πάντα)
- για σοκολάτα προσθέτω 50γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Βάζω σε κατσαρόλα που ζεσταίνεται την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και ανακατεύω με τον αυγοδάρτη να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτω και το τυρί κρέμα και ανακατεύω στη φωτιά να ομογενοποιηθεί τελείως! Αυτή είναι η βάση του παγωτού μου. Και η γεύση κρέμα..
Τώρα απο δω και μετά ανάλογα τί γεύση θέλω, συνεχίζω όσο είναι ζεστό για να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.
Τοποθετώ σε τάπερ και στην κατάψυξη! Σε 2ώρες είναι σχεδόν παγωμένο, μαλακό όμως ακόμα.
Καλό....γλύψιμο! Σλουρπ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου