Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

το εύκολο....παγωτό!


Υλικά

  • 300ml κρέμα γάλακτος
  • 200γρ. τυρί κρέμα
  • 70γρ ζάχαρη κρυσταλλική
Ανάλογα με τις γεύσεις που θέλω να κάνω, προσθέτω :

  • για κρέμα το αφήνω ως έχει
  • για μόκα προσθέτω 1κ.γ εσπρέσσο (σε σκόνη)
  • για φράουλα χτυπάω στο μπλέντερ λίγες φράουλες με λίγη ζάχαρη και προσθέτω (κατα βούληση πάντα)
  • για σοκολάτα προσθέτω 50γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
και πάει λέγοντας...εγώ αυτά δοκίμασα εως τώρα!

Εκτέλεση

Βάζω σε κατσαρόλα που ζεσταίνεται την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και ανακατεύω με τον αυγοδάρτη να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτω και το τυρί κρέμα και ανακατεύω στη φωτιά να ομογενοποιηθεί τελείως! Αυτή είναι η βάση του παγωτού μου. Και η γεύση κρέμα..
Τώρα απο δω και μετά ανάλογα τί γεύση θέλω, συνεχίζω όσο είναι ζεστό για να ανακατευτούν καλά όλα  τα υλικά.
Τοποθετώ σε τάπερ και στην κατάψυξη! Σε 2ώρες είναι σχεδόν παγωμένο, μαλακό όμως ακόμα.

Καλό....γλύψιμο! Σλουρπ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου