Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Παγωτό σορμπέ φράουλα

Υλικά
  • 500γρ ώριμες φράουλες
  • 170γρ ζάχαρη
  • 170γρ νερό
  • 1/4 κ.γ λεμόνι
  • 3 κ.σ βότκα (προαιρετικά)
Εκτέλεση

Καθαρίζω και πλένω τις φράουλες και τις πολτοποιώ στο μπλέντερ. Φτιάχνω το σιρόπι βράζοντάς το για 3' με το λεμονάκι. . Προσθέτω το σιρόπι κρύο στο μπλέντερ και τη βότκα αν θέλω. Ανακατεύω και το δουλεύω στην παγωτομηχανή σύμφωνα με τις όδηγίες της μηχανής μου.

Tips : η βότκα χρησιμοποιείται για να μη παγώνει το σορμπέ στην κατάψυξη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου